Tutorial Tudung Bidang 60

Tutorial Tudung Bidang 60

Assalamualaikum #uswahsister.

Hari ini #uswahteam nak share tutorial bidang 50″/60″ insyaAllah. Dalam video dibawah ni, model menggayakan Tudung Arora Bawal 50″ warna Paddle Pop.

Dalam tutorial kali ni, ada 3 cara untuk menggayakan tudung bidang  50″/60′.

a) Basic Style

 

  1. Pastikan sisi kanan dan kiri tudung sama panjang
  2. Pinkan tudung dibawah dagu seperti biasa.
  3. Ambil brooch dan pinkan di tengah-tengah tudung untuk kemaskan tudung.
  4. Walaaah dah siap! (Adjust bahagian muka tu ikut keselesaan anda ye.)

b) Flair Style

  1. Pastikan sisi kanan dan kiri tudung sama panjang dan pinkan tudung dibawah dagu seperti biasa.
  2. Ambil sisi kanan atau kiri tudung dan pinkan di bahu.
  3. Ambil sebelah lagi tudung dan besarkan lapisan tudung yang disebelah dalam. Kemudian tarik ke belakang dan pinkan di atas kepala.
  4. Kemaskan lapisan tudung dibahagian hadapan dan dah siap! (Adjust bahagian muka tu ikut keselesaan anda ye)

c) Side by side Style

  1. Pastikan sisi kanan dan kiri tudung sama panjang dan pinkan tudung dibawah dagu seperti biasa.
  2. Ambil sisi kanan atau kiri tudung dan pinkan di bahu.
  3. Ambil sebelah lagi sisi dan pinkan di bahu juga. Kan dah siap! (Adjust bahagian muka tu ikut keselesaan anda ye)

Haaa Side by side style ni #uswahsister paling ramai selalu gayakan, sebab simple dan mudah. Betul tak?  😀

Kalau #uswahsister berminat untuk tengok katalog Tudung Arora Bawal warna lain boleh ke link di bawah ni

Tudung Arora Bawal Bidang 50″

CANTIK tok sah cerita, menitik air mata nak pilih 19 tone warna semuanya tau!

LABUH Tudung Arora ada saiz 50″/60″ memang special untuk penggemar tudung bawal labuh.

Kain Tudung Arora  ni daripada chiffon crepe ombre.. memang TAHAN LASAK, anti renyuk, tak jarang (tak perlu inner neck)

SENANG BENTUK, tengok video tutorial pun dah tau, tak perlu beria tiup~ fuh sekali.. SIAP!

2 thoughts on “Tutorial Tudung Bidang 60

  1. Assalamualaikum uswah. Saya sebagai pelanggan, ingin melontar sedikit kekurangan yang saya lihat. Saya terkilan bila saya masuk kedai, saya teruja dengan tudung2 uswah, tapi takde sorang pun yang datang melayan. Saya tengok dekat kaunter, depa dok sembang kencang. Saya kelam kabut pilih tudung pun depa dok tengok saja. Sakit hati noh. Apa2 pun, saya sangat suka dengan tudung uswah dan saya harap layanan terhadap pelanggan dapat diperbaiki.

    1. Waalaikumusalam. Maaf atas kelewatan untuk membalas. Kami akan improve dan ajukan perkara ini pada yang berkenaan. Terima kasih atas feedback yang diberi. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *