Browsed by
Category: Tutorial

Tutorial Tudung Bidang 60

Tutorial Tudung Bidang 60

Assalamualaikum #uswahsister. Hari ini #uswahteam nak share tutorial bidang 50″/60″ insyaAllah. Dalam video dibawah ni, model menggayakan Tudung Arora Bawal 50″ warna Paddle Pop. Dalam tutorial kali ni, ada 3 cara untuk menggayakan tudung bidang  50″/60′. a) Basic Style   Pastikan sisi kanan dan kiri tudung sama panjang Pinkan tudung dibawah dagu seperti biasa. Ambil brooch dan pinkan di tengah-tengah tudung untuk kemaskan tudung. Walaaah dah siap! (Adjust bahagian muka tu ikut keselesaan anda ye.) b) Flair Style Pastikan sisi…

Read More Read More

DIY Tudung Instant Dua Muka (Double Loop Instant Shawl)

DIY Tudung Instant Dua Muka (Double Loop Instant Shawl)

Assalamualaikum semua~ Hari ni kami nak share cara nak buat tudung instant dua muka (double loop instant shawl) labuh, senang dan mudah! Tak perlu jahit pakai mesin pun takpe dan pakai bahan apa yang sedia ada di rumah je 😉 Bahan-bahan Shawl Panjang biasa (kalau nak labuh ambil size 2mX0.75m minimum) Brooch kecil Jarum Peniti Benang dan Jarum ikut warna yang sesuai Gunting atau sniper   CARA Pertama Ambil contoh tudung dua muka yang anda selesa pakai. Letakkan rata di…

Read More Read More

Cara Pakai Shawl Labuh dan Menutup Dada

Cara Pakai Shawl Labuh dan Menutup Dada

Bismillahirrahmanirrahim.. Assalamualaikum wbt semua~ Untuk post pertama ini kami akan sediakan beberapa tutorial cara pakai shawl labuh. Walaupun dah ramai share versi masing-masing, kami ingin mengetengahkan cara pemakaian shawl yang menutup dada dan patuh syariah insyaAllah. 1. Shawl Labuh Biasa Untuk jenis shawl ini yang paling basic kami gunakan Collection kami sendiri iaitu ADWA oblong shimmering shawl yang berukuran 2mX0.75m dan berbucu lengkung(curve-end) 2. Shawl Labuh Instant (satu-muka/single-loop) Contoh yang kedua ini kami guna NUHA Instant Shimmering Shawl. Tudung jenis…

Read More Read More