Tutorial Tudung Bidang 60

Tutorial Tudung Bidang 60

Assalamualaikum #uswahsister. Hari ini #uswahteam nak share tutorial bidang 50″/60″ insyaAllah. Dalam video dibawah ni, model menggayakan Tudung Arora Bawal 50″ warna Paddle Pop. Dalam tutorial kali ni, ada 3 cara untuk menggayakan tudung bidang  50″/60′. a) Basic Style   Pastikan sisi kanan dan kiri tudung sama panjang Pinkan tudung dibawah dagu seperti biasa. Ambil brooch dan pinkan di tengah-tengah tudung untuk kemaskan tudung. Walaaah dah siap! (Adjust bahagian muka tu ikut keselesaan anda ye.) b) Flair Style Pastikan sisi…

Read More Read More

SPECIAL PRICE COMBO

SPECIAL PRICE COMBO

Assalamualaikum #uswahsister. Kali ini #uswahteam ada buat promosi SPECIAL PRICE COMBO khas untuk #uswahsister. Promosi ini valid sehingga 28 Februari 2017 InsyaAllah. Antara koleksi Uswah yang sedang dalam promosi adalah Aisya & Lilly, Mayra Plain & Printed, Husna Plain & Printed dan Amna Plain & Printed. Link untuk ke SPECIAL PRICE COMBO: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1228302217243182.1073741966.552057051534372&type=3 #uswahsister boleh ke link di atas untuk lihat koleksi penuh SPECIAL PRICE COMBO yang sedang berlangsung sekarang. Rugi sangat tau kalau #uswahsister terlepas PROMOSI kali ni. Bolehlah…

Read More Read More

DIY Tudung Instant Dua Muka (Double Loop Instant Shawl)

DIY Tudung Instant Dua Muka (Double Loop Instant Shawl)

Assalamualaikum semua~ Hari ni kami nak share cara nak buat tudung instant dua muka (double loop instant shawl) labuh, senang dan mudah! Tak perlu jahit pakai mesin pun takpe dan pakai bahan apa yang sedia ada di rumah je 😉 Bahan-bahan Shawl Panjang biasa (kalau nak labuh ambil size 2mX0.75m minimum) Brooch kecil Jarum Peniti Benang dan Jarum ikut warna yang sesuai Gunting atau sniper   CARA Pertama Ambil contoh tudung dua muka yang anda selesa pakai. Letakkan rata di…

Read More Read More

Grand Launching USWAH Boutique

Grand Launching USWAH Boutique

Assalamualaikum dear followers of USWAH, You are all invited to come and join our Big Event this December 2016. Make your RSVP now! A special surprise awaits you when you fill in the RSVP form below: https://goo.gl/forms/ak1gahcibEVcmKWI3 GRAND LAUNCHING EVENT DEC 2016 “EXCLUSIVE MODEST HIJAB XL/XXL” We are going to launch brand new hijab & modest wears soon! Due to increasing demand of modest & shariah compliant hijab, USWAH will definitely fulfill your daily hijab essentials from everyday wear to…

Read More Read More

SALE KAW2 USWAH

SALE KAW2 USWAH

Assalamualaikum! Kami dah launch SALE KAW2 ala2 flash sale gitu sebab umum last minute *tutup mata sengih2* Sebelum ni kalau kami buat SALE mesti kena tiga helai ke atas baru dapat diskaun kan? “Leceh laa.. saya nak beli satu tapi nak DISKAUN” “Takde geng nak beli ramai2.. tapi nak MURAH” Haaa kalau anda selalu rasa macam kat atas ni, INI KALILAH pantas lelaju ambil peluang ni nak cuba tudung labuh USWAH walaupun SEHELAI! Best ke BEST?? Yang pasti kami buat…

Read More Read More

Tips dan Cara basuh kotoran degil pada tudung

Tips dan Cara basuh kotoran degil pada tudung

Assalamualaikum wbt, Lama tak bersiaran.. maaf sangat sibuk sejak akhir-akhir ni sebab kami pindah website baru dan juga pemindahan Sales Team ke tempat baru. Butik kami masih ada jadi jemput singgah ye bila datang ke Bangi Sentral ni 😉 Haa tengok tajuk ni kami nak kongsi tips cara basuh kotoran degil pada tudung. Sebelum ni USWAH pernah keluarkan tudung jenis shimmering crepe yang NUHA Instant Shawl, ADWA Oblong Shawl dan juga Qadeeja Bawal Shimmering. Kain jenis ni atau mana-mana chiffon…

Read More Read More

Mencari baju dan tudung labuh yang patuh syariah untuk RAYA?

Mencari baju dan tudung labuh yang patuh syariah untuk RAYA?

Assalamualaikum wbt~ Maaf sudah lama tidak update di blog USWAH. Ada beberapa masalah teknikal sedikit. Alhamdulillah sekarang dah boleh guna <3 Haa di sini kami nak update beberapa collection baru yang USWAH release sempena Raya 2016. Mungkin ada yang belum tahu atau banyak sangat collection raya di luar sana. Meh admin senaraikan  🙂 Harga pasti berbaloi-baloi untuk dapatkan tudung labuh dua muka ADENA Pastel ini hanya RM59 sehelai! Kalau beli 3 RM160! Jimat ke jimatt?? 😎 (klik gambar di atas…

Read More Read More

USWAH PRE-RAMADAN SALE!

USWAH PRE-RAMADAN SALE!

Assalamualaikum wbt, Siapa yang tak suka SALE kan? Haa minggu ni kami buat Mega Clearance SALE tau. Memang nak bagi kosong rak untuk bagi ruang collection RAYA USWAH. Follow event kami di SINI.   😀    Cara nak order boleh terus ke website kami yang beroperasi 24jam www.uswah.com.my ATAU Whatsapp Sis Hani 011-10742198/Sis Zati 010-8153562. Yang duk dekat tu boleh la singgah mari ke butik kami di Bangi Sentral, sederet dengan Mee Tarik Warisan. 😉  😎

LABOR Day SALE <3

LABOR Day SALE <3

Assalamualaikum~! We are having our LABOR Day SALE from 29 April until 3 May 2016! ALL our collections are ON SALE so grab yours now at www.uswah.com.my 😉 ZUHAA Basic Tunic Labuh RP: RM89, now only RM79! MUSKA Nursing Tunic RP: RM99, Buy 2@RM170! ADENA 2.0 Double Loop Instant RP: RM59, Buy 2@RM99! HUSNA Instant Chiffon Bubble Shawl Labuh RP: RM49, Buy 3@RM110! ….and many MORE! Head on to www.uswah.com.my now! 😎

5 Perkara yang Perlu Di Buat Dalam BISNES

5 Perkara yang Perlu Di Buat Dalam BISNES

Ada yang datang ke USWAH untuk dapat idea, nasihat dan kata-kata semangat kata mereka. Apalah sangat newbie macam saya yang masih merangkak dan bertongkat nak kasi 😂 Tapi rugi tak memberi.. sebab pahala free❤ Di bawah ialah nasihat saya sebab saya dah agak-agak terhantuk😂 So…nombor: 1) BINA BRANDING dari awal bisnes..  Brand tak semestinya untuk bisnes fesyen.. You yourself can be the brand… “Personal branding”. Apa yang kita nak orang kenali kita? Kalau saya tanya.. Rata2 mungkin tak kenal pun saya…

Read More Read More